Promocija knjige "Vlada demokratskog jedinstva - Istina o Vukovaru i škola demokracije u Hrvatskoj"

Dana 12. prosinca 2017. godine u ispunjenoj multimedijskoj dvorani Gradskog muzeja Varaždin u palači Herzer i u organizaciji Školske knjige i Hanza medie, knjigu ''Vlada demokratskog jedinstva - Istina o Vukovaru i škola demokracije u Hrvatskoj'' predstavio je dr.sc. Franjo Gregurić, hrvatski političar i treći predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Prema riječima Gregurića, nakon pada Vukovara vladalo je raspoloženje da je on pao zato što je prodan i nije dovoljno branjen, ali istina je drugačija i u ovoj knjizi daju se detalji svih događaja i svih dilema.

U knjizi svoja ratna sjećanja iznijeli su i povjerenik Vlade RH za općinu Vukovar Marin Vidić Bili, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković - Mladi Jastreb, ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak i drugi.

Vlada demokratskog jedinstva, koja je djelovala od 3. kolovoza 1991. do 12. kolovoza 1992.,formirana je odlukom predsjednika Tuđmana, a jednoglasno ju je potvrdio Hrvatski sabor.  Nastala je sporazumom osam parlamentarnih stranaka u vrijeme agresije bivše JNA i Slobodana Miloševića na Republiku Hrvatsku u cilju stvaranja „velike Srbije“. 


FOTO GALERIJA