Pomoć ranjenim djelatnicima i obiteljima poginulih

Tijekom prosinca 1991. i prvog tromjesečja 1992. jedinca se popunjavala novim djelatnicima koji su uspješno prošli tečaj, a u sklopu Odjela specijalne policije provedena je izobrazba postojećeg kadra. Cjelokupni sastav jedinice posebno se založio u prikupljanju pomoći za ranjene i poginule djelatnike, u čemu su postignuti znatni uspjesi, pa je, unatoč teškim ratnim okolnostima, zbrinuto više ranjenih djelatnika.

Nakon potpisivanja tzv. “sarajevskog primirja”, početkom siječnja 1992. godine, koje je donijelo privremenu obustavu većih ratnih aktivnosti na području Republike Hrvatske, Specijalna jedinica policije PU Varaždinske vratila se poslovima za koje je i predviđena (čišćenje terena, osiguranje ustavnog poretka, hvatanje terorističkih skupina, oslobađanje talaca i dr.).

U Specijalnoj jedinici policije PU Varaždinske u to se vrijeme svakodnevno provodilo opće i specijalno tjelesno obrazovanje, kao i nastava iz programa tečajeva koje je provodio Odjel specijalne policije. Jedinica je bila uključena u osiguranje nogometnih utakmica i pratnju specijalnih tereta, hvatanje počinitelja težih kaznenih djela, te je sudjelovala u provođenju zasjeda, racija i pretresa terena za potrebe PU Varaždinske.

PrethodnoDalje