Zatvoren "krug" od Vukovara do Dubrovnika

U sklopu akcije „KRUG“, 2. rujna 1992. Specijalna jedinice policije PU Varaždinske upućena je kao ispomoć na krajnji jug Hrvatske – na područje PU Dubrovnik. Obavljajući naložene zadaće, naša se jedinica na tom području zadržala do 15.listopada 1992. godine. Tijekom boravka na području PU Dubrovnik isključivo se radilo na policijskim poslovima. Provodile su se zasjede, blokade, pretresi terena, racije i sl. To znaci da je temeljna zadaća bila uvođenje pravnog poretka na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske, a to je bio i cilj našeg boravka na dubrovačkom području.

Nakon izvršenja ove zadaće, povratkom u naše sjedište, u središtu svakodnevnih aktivnosti bilo je održavanje tečajeva specijalističke obuke, te daljnja izobrazba pripadnika jedinice. Tako je troje djelatnika upućeno na studij Fakulteta kriminalističkih znanosti, a dvoje na Fakultet za tjelesnu kulturu. Također, svakodnevno se provodila specijalistička obuka tijekom koje se posebno radilo na podizanju razine tjelesne spremnosti i kondicije djelatnika postrojbe. U međuvremenu, jedinica je sudjelovala u osiguranjima sportskih manifestacija na području PU Varaždinske i PU Zagrebačke.

PrethodnoDalje

Podrška

USJP Roda

Udruga specijalne jedinice policije "Roda" Varaždin je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva hrvatskih branitelja

Institucije

MUP RH
ministarstvo unutarnjih poslova

MIN. BRANITELJA
ministarstvo branitelja RH

ŽUPANIJA VŽ
Varaždinska županija

Poveznice

USPD
udruga specijalne policije iz dom. rata

UVSJP-ALFA
udruga veterana sjp ALFA

AJKULA
udruga sjp AJKULA

Kontakt

 • Mobitel:
  091/3 284-055
 • Email:
  loborec.ivo@gmail.com
 • Adresa:
  Varaždinska 56a, Poljana Biškupečka
  42000, Varaždin
  Hrvatska